Vælg en side
Omøvejret og den lange sommer
af Louise Høst
Udgivet 20. maj 2020

Da vi boede i en lejlighed midt på Vesterbro var fornemmelsen for vejret ret begrænset. Groft sagt var det enten solskin, regn, blæst, koldt eller varmt. Ofte blev jeg overrasket, når jeg kom udenfor over hvordan vejret egentligt var den dag. At vejret kunne skifte var selvfølgelig meget normalt, men det handlede mest og yderpunkterne: sol eller regn, koldt eller varmt. Generelt blev det shortsvejr omkring 1. maj og de lange rør kom i brug igen omkring september måned.

​Vejret skifter jo

At flytte til Omø gjorde at vejret lige pludselig er blevet meget mere present og viser sine skiftende ansigter hen over årets gang, fra måned til måned, uge til uge, i løbet af dagen, på timebasis og indimellem fra minut til minut. Vejret er pludselig blevet til en faktor, som i høj grad er bestemmende for dagens aktiviteter. Der er en virkelig god udsigt, når man bor på toppen af en bakke, men der er også ofte en hel masse vind. Og den skifter styrke og retning, som vinden blæser (undskyld kunne ikke dy mig). Hvor tit tænker du måske på, at det kan være umuligt at male facade pga. det fine lag tørrede hestemøg blæsten fordeler rundhåndet på din nymalede hestestald. Det er ikke ligefrem sådanne tanker jeg havde som ”Vesterbroer”.

Til gengæld er sommeren forlænget til mindst det dobbelte. Så snart der er forår i luften, dagene forlænges og de første lune solskindsdage melder sin ankomst begynder sommeren her på Skovgaard. Det betyder udetid med tonsvis af udendørs projekter og masser af dagslys, som øger serotonin- og D-vitamin- niveauet. Som at få tilført mental og fysisk sundhed direkte i blodårerne. Ja ja så er der da dage, hvor det er p…. koldt, men alligevel er der dejligt lunt i det store drivhus, hvor Louise har gang i forspiring og produktion af hjemmegjorte avis-spiringspotter.

​Det er overvældende

Jeg nyder i fulde drag, at jeg kan lave udendørs projekter uden at fryse en hvis legemsdel af og eksplosionen af vækst, som naturen dagligt beriger os med er helt overvældende. Hvordan en plante kan vokse 10 cm på et døgn er mig stadig helt uforståelig.

Jeg har det som om, at vi her i maj allerede er i fuld gang med sommeren og Coronakrisen, hvor vi alle har været hjemme i kombination med nogle skønne varme dage, gjorde at det var lige som at holde sommerferie. Og kalenderen siger endnu ikke sommer endnu, tænk bare hvilken gave der er.

 

Læs mere om Omø på Omø-net

10 Kommentarer

 1. Flemming Arlander

  Hej Rolf!
  Jeg tilhører ikke ‘inderkredsen’ – men jeg har hørt nogle af jeres radioudsendelser. De har været dejlige og afslappede!
  Din og jeres glæde ved naturen og vejret forstår jeg fuldt ud! Det er din udtalelse om, at sommeren får den dobbelte længde, når man bor, som I gør, der fik mig til at reagere.
  Min hustru og jeg har boet på landet i Nordsjælland i 45 år – og vi kan nikke genkendende til din oplevelse af ‘sommertid’! Vi har altid oplevet ‘dobbelt’ sommer!
  Held og lykke fremover!

  • Rolf Auhagen

   Hej Flemming
   Tak for din kommentar. Dejligt at det ikke kun er “inderkredsen” som har lyst til at læse med her på vores blog. Oplevelsen af natur og vejr er helt klart en bonus ved at flytte til vandkanten:-)

 2. Carsten Bott

  Dejligt skriv, Rolf 🙂
  Hvor er det fedt at opleve, hvor meget i stortrives på øen.
  Håber, at vi en dag kan få startet knallerten op og komme over og sige hej. Hils familien!
  Kh C

  • Rolf Auhagen

   Ja der er noget andet end bylivet det her. I siger bare til, så sætter vi kaffen over:-)

   • Birgitte Aubeck

    Fint skrevet nabo- Især din beskrivelse af vejret 👍😉 jeg er helt enig!

    • Rolf Auhagen

     Tak! Vi har vel også nogenlunde samme vejr her på nordøen, tænker jeg, men hvordan vi oplever det, kan jo være helt forskellig:-)

 3. Lene Høst

  Dejligt stykke Rolf.
  Kan se at trappen er godt i gang!
  Glæder os til at se det færdige resultat.

  • Rolf Auhagen

   Ja den er ved at tage form:-)

 4. Solveig

  Dejligt at følge dig i dine- jeres nye dejlige omgivelser . God vind 🙃 og dejlig dag

  • Rolf Auhagen

   Og tak og i lige måde:-)

Kategorier

Arkiv