Vælg en side
Omøliv i underhylere
af Louise Høst
Udgivet 23. december 2019

Ø-liv er indbegrebet af det nære og trygge. Uden tvivl. Uformelt er det også. En dag tog HverdagsRolf dog konceptet til nye højder. Som nye forældre på Omø skole skulle vi til forældresamtale for at høre om podernes trivsel i opstarten. Til lejligheden havde HverdagsRolf iklædt sig den traditionelle Omøklædedragt – en plysforet Harboørehabit (en slags voksenflyverdragt). En virkelig smart beklædningsgenstand, når det gælder om at holde kulde og blæst stangen. Under flyverdragten et par lange underhylere. Her vil HverdagsRolf nok indvende at det skam var ski-undertøj. Åbenbart helt forskelligt fra lange underhylere. Ikke desto mindre blev resultatet, at jeg sad til den første skole-hjem-samtale i selskab med en barnefader iført – lange underhylere. Mere uformelt bliver det næppe.

Den erfarne og stoute skolelærer tog det pænt….  

Skik følge eller land fly

Til forsvar for HverdagsRolf skal dog siges, at det helt klart ikke er uden fortilfælde at vise sig offentligt i de lange underhylere. Endnu mere almindeligt er det at komme på visit hos folk, som byder på kaffe eller en lille skarp iført de lange. Ved et improviseret besøg hos en skøn ældre nabo forsøgte jeg mig – på humoristisk vis synes jeg selv – at spørge til om yoga var en udbredt fornøjelse hos Omøs mænd, siden de alle gik rundt i en yogalignende buks. Jeg må konstatere, at bemærkningen faldt på stenet grund…. Ingen reaktion. Overhovedet. Og nu er jeg så også selv den lykkelige ægteviede til en ægte Omøbonde i de traditionelle lange underhylere.

Læs mere om Omø på Omø-net

4 Kommentarer

 1. Jens Auhagen

  Well Rolfe, du ender som den gamle i turkisfarvede lange underrør med gylp af mærket JBS…..jeg kan mærke at det er på vej…..he, he….

  • Rolf Auhagen

   Nej nej da! Jeg er meget mere moderne i mit skiundertøj:-)

 2. Margrethe

  Love it

  • Rolf Auhagen

   Tak. God jul og godt nytår:-)

Kategorier

Arkiv