Vælg en side
Noget til næsen
af Louise Høst
Udgivet 6. juni 2021
Vaccination i forsamlingshuset

”Noget til næsen” er en eufemisme, som i Vesterbros natteliv dækker over en stribe hvidt pulver, som sniffes med en 500-kroneseddel. Men i disse coronatider er en vatpind i næsen den nye form for wellness, som giver fripas til at hygge med venner på caféer og restauranter.

Og sørme om vi ikke også har fået vores eget kviktestcenter her på Omø. Det er nok ikke det første, man tænker på som skrivebordsgeneral i Sundhedsstyrelsen. Men det siger sig selv, at det er lidt af en udfordring for de lokale restauranter og aktiviteter, hvis gæster skal en tur til Sjælland for at få vatpindewellness. Det var også komplet urealistisk at forestille sig, at folk fra øen skulle tage fri fra arbejde flere gange om ugen for at tage turen frem og tilbage til Sjælland for at lade sig teste to gange om ugen, som anbefalingerne lød. Det kunne de heldigvis godt forstå i Region Sjælland, da gode kræfter fra øen, gjorde problemstillingen synlig. På den måde er vores nyetablerede testcenter også en lille solstrålehistorie, som viser, at lokalt engagement nytter, og at der faktisk er en rigtig fin lydhørhed hos beslutningstagerne, når vi synliggør nogle af de særlige udfordringer, der knytter sig til livet på de danskes øer.

Når nabokonen hilser med en vatpind

Vores testcenter er etableret i regi af Falck, men det er lokale kræfter, der er ansat som podere. Der testes hver mandag, onsdag og fredag fra 16 – 18 i Aktivitetshuset på Havnevej.  Det er en kæmpehjælp for hverdagslogistikken, at vi nu kan blive testet på øen. Og når man bor på en lillebitte ø, så kommer man hinanden ved på en særlig måde. Således har jeg haft den særprægede oplevelse at få stukket en natpind i næsen af min nabo Ywonne:-)

Det var hun god til skulle jeg hilse og sige. Og ligesom man almindeligvis kan slå en sludder af med andre øboere om vejr, vind og verdenssituation, så man nu om dage få en snak om, hvor mange gange Ebba, Honey, Camilla og alle de andre roterede vatpinden ved dagens podning:-)

Men, men, men det skal jo ikke være lukket fest, så derfor slider jeg personligt med ordbogen for at skrive et opslag på tysk, så også vores mange tyske sejlergæster kan finde vej til vatpinde og coronafripas. Godt at min far er pensioneret tysklærer…

Fællesvaccination i forsamlingshuset

Ikke nok med at vi har fået eget testcenter til glæde for lokale og gæster, så fik småøerne også en forlomme i vaccinekøen. Rent praktisk kunne det simpelthen bedre svare sig at få vaccineret revl og krat, når man alligevel skulle have et vaccine-set-up sejlet til øen. Så derfor valfartede øboerne til Omø forsamlingshus onsdag den 19. maj. Der var højt humør blandt både de tilrejsende læger og sygeplejersker og Omøboerne.

Rent praktisk foregik det sådan, at folk blev bænket 10 ad gangen inde i forsamlingshuset. Og så gik vaccinekorpset i gang fra en ende af, mens snakken gik lystigt mellem naboer. Vi har jo i den grad manglet vores sædvanlige sociale fikspunkter i form af fællesspisninger i forsamlingshuset. Nu blev det så en fællesvaccine i stedet:-) Succesen gentages til Sankt Hans, hvor øboerne igen står klar med bare arme.

Det tegner til en lys sommer.

 

Læs mere om Omø på Omø-net

0 kommentarer

Kategorier

Arkiv